Scholten Pensioen Adviesbureau

Arbeidsongeschiktheid

Bent u een werkgever? Dan kunnen uw financiële risico’s rondom arbeidsongeschiktheid oplopen tot 12 jaar. Klik hier voor een specificatie in tijd. Gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid is er een werkgevers- en werknemersbelang en daarin moet de juiste balans worden gezocht. Belangrijk daarbij is dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen ziek zijn en arbeidsongeschiktheid. Ziek is ziek, maar is ziek zijn ook (altijd) arbeidsongeschikt? Ziek zijn is een subjectief begrip en het heeft veel meer zin om te kijken in termen van arbeidsgeschiktheid. Wat kan iemand nog wel? Of, beter nog, wat doet iemand nog wel?

Wat kan Scholten Pensioen Adviesbureau voor u betekenen?

Onze dienstverlening voor werkgevers richt zich op (het verbeteren van) de eigen verantwoordelijkheid van werkgevers, leidinggevenden en medewerkers in het ontstaan en aanpakken van verzuim. Ondersteuning daarbij is soms nodig en effectief. Maar ondersteuning zal altijd vanuit de gedachte zijn dat de organisatie de verantwoordelijkheid en de regie heeft en moet behouden. Onze dienstverlening is resultaatgericht en volledig afgestemd op uw situatie waarbij de financiële belangen niet worden vergeten; m.a.w. “een hart voor mensen met een scherp oog voor cijfers”.

Bent u ondernemer of directeur grootaandeelhouder en valt u niet onder de werknemersverzekeringen? Dan zijn er twee opties; het financiële risico van arbeidsongeschiktheid voor eigen rekening nemen (maar weet u wat dat betekent?), of u gaat zich hiervoor verzekeren. Bij dat laatste wordt al snel geroepen “te duur”. Maar heeft u wel eens een kostenvergelijking gemaakt tussen het arbeidsongeschiktheidsrisico van een werknemer en een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor u zelf?

Er ontstaan allerlei alternatieven voor AOV's zoals broodfondsen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vanuit de eigen branche etc., maar wat zijn de wezenlijke verschillen, en is dat een passend alternatief?

Wij brengen eerst uw financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid visueel in beeld en daarna dragen we die (markt)oplossingen aan die het beste bij u passen waardoor u de juiste keuze(s) kunt maken.

Geïnteresseerd in onze aanpak? Bel of klik hier voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een totaaloverzicht van onze diensten en werkwijze vindt u terug in onze dienstenwijzer.

 

© Copyright 2023 Scholten Pensioen Adviesbureau.